pátek 24. června 2016

SPECIÁLNÍ PLEŤOVÉ PŘÍPRAVKY

Opět jsem po večerech studovala materiály z kosmetického kurzu a mam tu dalších pár informací, které, třeba, ještě někdo nevíte :) K výběru pleťových přípravků dnes potřebujete nejméně doktorát z chemie. Stejně jakou pleťových krémů, existuje celá řada speciálních přípravků, sér a gelů, které jsou určeny k ošetření specifických problémů.

KLÍČOVÉ PŘÍPRAVKY - Zjistíte, že speciální pleťové přípravky jsou k dostání ve všech tvarech a velikostech a liší se i svým složením.

Séra a gely
Tyto přípravky mají ultralehké složení, nemastný charakter a vysokou koncentraci aktivních látek. Obvykle nejsou určeny k samostatnému použití, vyjímaje mastnou pleť. Většinou se nanášejí pod hydratační krém, aby zvýšily jeho účinky a zpomalily proces stárnutí.


Zpevňující krémy
Svou pleť můžete ihned vypnout pomocí krémů, které jsou určeny k vypnutí, zpevnění a vyhlazení kůže. Fungují tak, že na kůži vytvoří velmi jemný film, který pleť vypne a vyhlazuje jemné vrásky. Tyto účinky trvají několik hodin a na krém lze snadno nanášet make-up. Tyto přípravky jsou skvělé tehdy, hodláte-li strávit večer ve společnosti nebo se cítíte obzvlášť unavena.


Pleťové energizery
Tyto krémy obsahují speciální látky, které mají urychlovat přirozenou tvorbu a obnovu kožních buněk. Vedle toho, že vytvářejí svěžejší, mladistvější pleť, jsou považovány za pomocníka v boji proti stárnutí.

Ampule
Tyto přípravky jsou velmi koncentrované aktivní látky obsažené v uzavřených skleněných ampulkách, aby bylo zajištěno, že budou čerstvé. K typickým výtažkům patří byliny, pšeničné klíčky, vitamíny a kolagen, které se používají pro své intenzivní a dlouhodobé účinky. Pleť skvěle léčí také vitamin E. Ampuli rozlomte a olej ihned vetřete do obličeje.

Krémy s liposomy
Liposomy jsou malé kuličky uvnitř krému, obsahující speciální látky, které dodávají pleti. Jakmile jsou absorbovány do svrchních vrstev kůže, naruší se jejich obal a aktivní látky se z nich uvolní.

10 komentářů:

  1. Bude to znít divně, ale díky. Díky, že jsem zase o něco méně neznalá a o něco chytřejší :D Já se v kosmetice fakt moc nevyznám, takže doháním, co můžu xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rada pomuzu :D ja toho totiz taky moc nevim :D teda alespon mi to tak porad prijde :)

      Vymazat
  2. Zaujali mě gely a séra. Teď hledám náhradu za svůj hydratační krém a tyto produkty mě zaujaly. Hlavně jsou i za příjemnou cenu. A výdejnu Parfums mám pět minut pěšky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavidim :) Ja mam parfums tak daleko, ze se tam dostanu jednou mesicne max (kdyz jedu do Prahy :D ). Docela me prekvapilo, ze se sera davaji pod krem, to jsem (blbec) vuuubec nevedela :/

      Vymazat
  3. Já upřímně gely miluju, hlavně v létě :) Co se týče zbylých přípravku, tak ty nepoužívám :)

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat
  4. Ja na čištění používám hlavně gely :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nikdy jsem nic moc na obličej nepoužívala, ale jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco víc o těchto produktech. také se v tom moc nevyznám, a kupuji, co chválí ostatní.. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Po niektorých z tvojho wishlistu som už nejedenkrát pokukovala :3 No uvidíme, keď bude výplata, hah :D

    OdpovědětVymazat
  7. Co se týče mně a kosmetiky, tak jsem v tomhle sto let za opicema :D Zatímco se půlka třídy už normálně maluje, já teprve před půl rokem začala používat řasenku (a to jsem o rok až dva starší!) :D Ale to spíše bylo kvůli mamce, která byla vždy proti -_- Ale děkuju. Alespoň jsem postoupila v beauty zase o level výš :D :) I přesto, že nic z toho, co si v tomhle článku uvedla nepoužívám, a když už, tak chodím jednou za dva měsíce na kosmetiku, kde mi vždycky nějakým strojkem odstraní černý tečky a tak :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je super článek! Díky za něj! Některé názvy (liposomy) slyším poprvé v životě :-O

    Piosek

    OdpovědětVymazat